donderdag 2 juni 2016

Onderzoeken en uitslagen

Een onbeholpen blog, ditmaal. Mijn computer is afgevoerd naar onze trouwe steun en toeverlaat in ICT-zaken. Een frontale virale aanval lijkt hem fataal te zijn geworden. Ik kan me wel voor mijn kop slaan, want het mailtje dat ik downloadde zag er al onbetrouwbaar uit, maar ja, ik correspondeer zo veel met architectenbureaus. Ik ben bang dat ik met name Outlook bestanden kwijt ben, maar wellicht ook meer. We zien nog wat er op de externe harde schijf bewaard is gebleven. Hoe dan ook, het kost tijd en geld, en veroorzaakt veel ongemak. Zolang het goed gaat blijf ik wel via mijn mailadres bereikbaar, omdat deze iPad nog in de lucht is. En bel me anders even: 06 22773775

Het ziekenhuisbezoek van heden leverde wel meer duidelijkheid op. De primaire NET-tumor in de pancreas is koest, idem de uitzaaiingen in de lever. Maar (en dat hoorde ik nu voor het eerst) er zijn ook nog twee uitzaaiingen voor de pancreas, in een lymfeklier en op het buikvlies, en die groeien wel! Daarom wil de specialist opnieuw een scan laten doen ter vaststelling van de gevoeligheid van de tumoren voor radioactiviteit. Dat zou dan een aanvullende behandeling kunnen opleveren.

De vrees dat de bloedwaarden roet in het eten zouden gooien blijkt ongegrond: de uitslag van de ruggenprik was prima, de waarden waren uitstekend, en leverden geen enkele indicatie van een afwijking op.

Goed, nu maar weer op naar de volgende scan, en het mogelijke vervolg daarop. Ik houd goede moed.

Anders ging het met Gerben, mijn zwager. Op 18 april ging hij met klachten naar de huisarts, op 20 april vond een echo plaats, op 22 april een CT-scan. Diagnose: uitgezaaide rectumkanker. In het weekend van 22/23 april opgenomen in het ziekenhuis, nog wanhopige bestralingen en chemo's ter bestrijding van de pijn. Op 28 mei overleden. Hoe kwetsbaar is een kostbaar mens! Maandag zijn de uitvaartdienst en de crematie.

Jullie zullen begrijpen waar wij deze dagen van vervuld zijn.

M.h.g.,
Dami.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten