zaterdag 14 mei 2016

Uitslagen

Dag allen,

Even een tussentijdse blog. Donderdag j.l. waren we weer in het Emc om uitslagen te vernemen van CT-scan en bloedonderzoek. Gemengde berichten: positief, negatief en onzeker.
Positief: de primaire NET in de pancreas is nog steeds stabiel. Negatief: van de vijf uitzaaiingen in de lever zijn er vier stabiel, maar groeit er één. Negatief/onzeker: het bloedbeeld was niet goed. Dat geldt zowel de witte, als de rode bloedlichaampjes, als ook de bloedplaatjes. De endocrinoloog wil hier nader onderzoek naar laten doen. Dus wordt er op donderdag 19 mei een ruggenmergpunctie gedaan. Pas als de uitkomst daarvan duidelijkheid biedt, wil hij over het verdere traject praten. Dat kan overigens heel goed voortzetting van de huidige (hormoon-)therapie zijn, maar ook behandeling met radioactieve peptiden of chemotherapie. We moeten dit dus afwachten. Ik verwacht een vervolgafspraak rond 26 mei. Daarna meld ik me weer, met hopelijk weer een geïllustreerde blog.

M.h.g.,
Dami.

1 opmerking:

  1. Wat vervelend Dami en vast een teleurstelling, zeker omdat e.e.a. nu nog wel erg onzeker is. Komen de veranderde bloeduitslagen door de behandeling of "vanzelf" en hoe gedraagt de uitzaaing in de lever zich ?
    We leven met je mee en hopen op betere berichten na het vervolgonderzoek. Hartelijke groeten van Koen en Cootje.

    BeantwoordenVerwijderen