vrijdag 19 december 2014

feestje Ineke, jullie cadeau, kerstmis, en ziekenhuis.

Feestje Ineke, en jullie cadeau.

Ik meldde het al in mijn vorige blog: jullie hebben Ineke een onvergetelijk feestje bezorgd. En nu komt daar het plezier bij van jullie cadeau. We zochten bij Rosemarijn van Limburg Stirum een kleurrijk schilderij uit (zie links), dat inmiddels hangt in de achterkamer van Ineke's kantoor, boven de piano. Het moet nog ingelijst worden, maar het is al een heel feestelijk gezicht.  Dank jullie wel voor alle gulle gaven, en kom vooral een keer kijken "hoe het hangt": we zijn er heel erg blij mee.

De stijl van schilderen van Rosemarijn heeft wel iets weg van die van Nancy Simmons - van Doorninck, van wie we een afbeelding hebben van haar olieverfschilderij Colorado wild flowers.

Inmiddels is het bijna Kerstmis. Zoals Judith in haar kerstkaart schreef: "Wat zijn we blij dat we ook dit jaar als gezin Kerst kunnen gaan vieren. Na een heel heftig (half)jaar...wie had dat gedacht". En zo is het precies. Wat mij betreft: dankbaarheid overheerst.

Dat betreft allereerst natuurlijk jullie medeleven. Wat was en is dat een steun, jullie weten niet half! En tegelijk: wat was het allemaal verwarrend. Eerst maanden, nu jaren? Ik geloof het nog steeds niet echt. Maar wel dankbaarheid, ook aan Ineke en de kinderen, die zo om mij heen staan. En dankbaarheid, dat ik mogelijk nog een tijdje respijt heb.

Intussen sta ik nog steeds achter de keuzes die ik deze zomer heb gemaakt: een aantal bestuursfuncties heb ik beƫindigd, en enkele zet ik nog voort. Dat is goed zo, merk ik. Al blijkt het lastig om me niet vanaf de zijlijn met van alles te bemoeien. Maar dat zal wel slijten.

En dan het ziekenhuis. Op 26 februari volgt er weer een CT-scan in het EMC, en bloedonderzoek. Intussen krijg ik mijn maandelijkse hormoonprik. Op 12 maart ben ik weer welkom bij de afdeling Endocrinologie, om de uitkomsten te bespreken. Ik houd jullie wel op de hoogte. Voorlopig ben ik nog in de lucht!

Ineke en ik wensen jullie allemaal heerlijke dagen, een gezegend kerstfeest, en een gelukkig nieuwjaar!

Dami.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten